Hoppa till sidans innehåll

Allsvenska-laget 2011


Inför finalen i Allsvenskan på hemmaplan nästa helg så passade vi på att mäta pulsen på tre av de duktiga tjejerna som var med i laget i Djursholm, där de säkrade en seger och därmed finalplatsen; Victoria Brattström, Katarina Wright och Felicia Smith.

 

Allsvenskalaget

Hela laget samlat: Victoria Brattström på Quebec, Katarina Wright på Looise, Felicia Smith på Corlene och Hilda Henriksson på Litium

 

Det är ju en ganska speciell känsla att rida i lag, vad är det roligaste och vad är den största utmaningen att rida i en lagtävling?

Felicia: Har ju bara ridit i laget den här gången, men det är en större utmaning eftersom ens resultat påverkar alla och också roligare på grund av det(att man tävlar tillsammans)

Katti: Att rida i lag är jättekul för att man peppar varandra så mycket och alla delar glädjen efter en lyckad runda. Den största utmaningen tycker jag är att inte känna för mycket press eller lägga för mycket press på någon annan utan istället försöka uppmuntra varandra hela tiden.

Vicky: Det roliga är att det är helt annorlunda att tävla tillsammans i ett lag än att tävla individuellt. Jag tycker att man har mer press på sig i ett lag, men det gör inget för då rider man oftast bättre.

Hur peppar ni varandra inom laget? Speciellt om det kanske är någon som fått ett lite sämre resultat?

Felicia: Om ens resultat är mindre bra är det nog mest man själv som tycker det är jättedåligt, alla i laget vet ju att man gör sitt bästa oavsett hur det går.

Katti: Vi peppar varandra genom att hjälpas åt, ge varandra tips och uppmuntra varandra. Om någon får ett sämre resultat än vad den hoppats på är det bara att försöka få den personen att glömma det och glädjas om det går bra för de andra och få den personen att känna att den är en lika stor del av det förhoppningsvis goda resultatet.

Vicky: Jag försöker att vara uppmuntrande och peppa alla i laget oavsett om man varit med förut eller inte, speciellt om någon fått ett lite sämre resultat

 

Blir ni mer nervösa när ni rider i lag än när ni rider individuellt?

Felicia: Jag blev lite mer nervös när jag skulle rida i laget, men tänkte inte så mycket på att det var laghoppning. Är ganska nervös bara över att tävla nämligen.

Katti: Jag skulle inte säga att jag blir mer nervös, men jag känner absolut mer press i lagklassen eftersom flera personer påverkas av mitt resultat.

Vicky: Ja, eller jag blir nog mer taggad än nervös. Jag vill såklart att mitt resultat ska vara så bra som möjligt.

 

Samtidigt är det delad glädje också, hur har ni firat vinsten i Djursholm?

Felicia: När vi var där på Djursholm och fick veta att vi vunnit var det jättekul, ärevarvet tillsammans var härligt.

Katti: Vi har faktiskt inte firat så mycket

Vicky: Ärligt talat så har jag inte firat någonting, bara pussat lite extra på Quebec!

 

Hur tycker ni att en bra lagkamrat skall vara, vilka är viktiga egenskaper?

Felicia: Som lag är det bra om man hjälps åt och peppar varandra, som vi gör!

Katti: En bra lagkamrat ska få alla att känna sig delaktiga och välkomnade i laget och alla ska känna att de har en betydande roll.

Vicky: Jag tycker att man ska kunna ha roligt tillsammans i laget och att det inte blir dålig stämning om det går mindre bra för någon

 

Hur viktigt är det att ha en erfaren och duktig lagledare med sig?

Felicia: När man vet att man har någon med sig som har full koll och kan ge de bästa tipsen hjälper det själförtroendet jättemycket!

Katti: Jag tycker att det är viktigt med en bra lagledare som kan hjälpa till att hålla ihop laget och hjälpa ryttarna. Det är speciellt viktigt när något oförutsägbart händer t.ex. om en häst inte går bra på framhoppningen så är det viktigt att lagledaren snabbt kan lösa problemet och peppa ryttaren.

Vicky: Det är väldigt viktigt. Det är coachen som stöttar hela laget med hur man ska rida osv.

 

Felicia, för dig var det första gången du är ute och tävlar externt för BRK i höst, vad är den viktigaste lärdomen du fått under de här första tävlingarna?

Att det är nervöst, superkul, annorlunda mot att hoppa hemma (positivt) och gör verkligen att man vill lära sig mer. Och att ärevarv är en väldigt kul sak!

 

Vicky och Katti, ni har ju tävlat ganska mycket tidigare och får väl räknas som ankare i laget, vad har ni lärt er eller förbättrat under de här tävlingarna?

Vicky: Jag har lärt mig att hitta det som är lagom och inte överrida.

Katti: Det som jag var mest nervös för på Djursholm var att jag skulle rida sist eftersom man har mycket press på sig då. Att jag själv fick veta att jag klarar att rida under press var en viktig lärdom för mig under den tävlingen. Jag hoppas också att jag har blivit bättre på att stötta och peppa de andra i laget. Sen får man ju mer och mer rutin för varje gång man tävlar och jag tycker att jag har blivit mer strukturerad och bättre på att planera min egen tävling med framridning och framhoppning även om jag har mycket kvar att lära mig.

 

Nu är det viktigt att ladda om inför finalen på hemmaplan, hur laddar ni kvällen innan en tävling?

Felicia: Laddar innan tävling med att fixa häst och utrustning extra noga

Katti: Jag tycker om att vara i stallet och fixa kvällen innan tävling, packa det sista och bara slappna av. Väl hemma försöker jag väl bara se till att gå och lägga mig tidigt.

Vicky: Jag brukar först fixa i stallet med hästen och utrustningen. Sedan tar jag det bara lugnt och går och lägger mig relativt tidigt.

Hur ser taktiken ut inför finalen på hemmaplan? Hur känns hästarna?

Felicia: Taktiken : felfria och vinna . Corlene är världens bästa och alla våra hästar hoppade super på vår förra tävling så det går nog bra!

Katti: Någon taktik har jag inte än, men jag tycker att Looise är i bra form så förhoppningsvis kan vi nå bra resultat på hemmaplan.

Vicky: Quebec är i superbra form just nu, så jag hoppas att det håller i sig och oavsett vilka som rider i laget är det självklart vinst som gäller!

 

 

Uppdaterad: 08 JUN 2016 02:59 Skribent: Ulrika Lövdahl

 

VI TACKAR ALLA SPONSORER!

Tack Sponsorer 2019

Postadress:
Bromma RK - Ridsport
Åkeshovsvägen
16838 Bromma

Kontakt:
Tel: 08800662
E-post: This is a mailto link

Se all info