Hoppa till sidans innehåll

BRK genomför kartläggning för ökad trygghet i stallet

16 SEP 2012 18:09
Nu tar Bromma Ridklubb och Äppelvikens Ridskola ytterligare ett viktigt steg i arbetet med att skapa en trygg stallmiljö. Som en del i projektet KOMPIS kommer alla klubbens barn och ungdomar under september att genomföra i en kartläggning från Ridsportförbundet och Friends.
  • Skapad: 16 SEP 2012 18:09

KOMPIS-projektet startade under hösten 2011 och syftar till att skapa en positiv och trygg miljö i vår klubb. Projektet KOMPIS ska ta fram handlingsplaner för att stallmiljön ska bli ännu bättre, för att fler ska känna kamratskap i stallet samt för att brister ska uppmärksammas och hanteras på ett lämpligt sätt.

Mellan den 17 och 30 september kommer alla barn och ungdomar mellan 12 och 19 år att fylla i en webbenkät från Friends och Ridsportförbundet. Även all personal, och ungdomsledare över 15 år kommer att fylla i en enkät. I enkäten finns frågor som rör trygghet, trivsel och förekomst av kränkningar i stallet.

Att fylla i enkäten tar cirka 15 minuter. Det kommer att finnas möjlighet att fylla i den på fritidsledarens kontor, eller hemma via en länk. Som förälder får du gärna vara närvarande för att svara på frågor och funderingar som barnet har, utan att "titta över axeln". Alla som svarar på enkäten är anonyma.

Efter enkätperioden kommer en representant från Friends att presentera resultaten samt utbilda klubbens ledare i det förebyggande och främjande arbetet. De kommer även att ge rekommendationer av prioriterade åtgärder för vårt fortsatta arbete för en trygg och positiv stallmiljö.

Skribent: Amelie Furborg

Vi tackar alla våra sponsorer!

Postadress:
Bromma RK - Ridsport
Åkeshovsvägen
16838 Bromma

Kontakt:
Tel: 08800662
E-post: info@brommaridklubb....