Hoppa till sidans innehåll

Bromma Ridklubb får stipendium för sitt värdegrundsarbete

18 APR 2012 22:33
Vid Stockholms Idrottsförbunds årsstämma som hölls under måndagskvällen på Hotel Globe vid Globen delades Folksams idrottsfonds årliga föreningsstipendium ut. Bromma Ridklubb var en av de fem föreningar som fick ta emot ett stipendium på 25 000 kr för sitt arbete med värderingsfrågor.
  • Skapad: 18 APR 2012 22:33

Folksams stipendium ges varje år ut till föreningar som har utmärkt sig i sitt arbete med idrottens värdegrund där ledorden är glädje och gemenskap, demokrati och delaktighet, allas rätt att vara med och rent spel.

Bromma Ridklubb har sedan hösten 2011 satt extra fokus på att skapa en positiv och trygg miljö i stallet. Genom projektet KOMPIS ska ridskolan i samarbete med klubben ta fram handlingsplaner för att stallmiljön ska bli ännu bättre, att fler ska känna kamratskap i stallet samt att brister uppmärksammas och hanteras på ett lämpligt sätt.

– Vi är jätteglada och mycket stolta över att tilldelas ett av Folksams Idrottsstipendium. Det betyder oerhört mycket och visar att vi är på rätt väg med vårt värdegrundsarbete. Ambitionen är använda stipendiet till att driva Kompisprojektet framåt och skapa ännu bättre gemenskap och sammanhållning mellan barn och ungdomar i stallet, säger Monica Thorén Fagerstedt, ordförande i Bromma Ridklubb.

Ur Folksams motivering för de fem stipendiaterna:
De fem idrottsföreningarna har under det senaste året lagt ner en gedigen insats på sitt arbete med värderingsfrågor. Detta är föreningar som tydligt visat vad de står för och vilka värden de vill förknippas med.

 

Skribent: Amelie Furborg

Vi tackar alla våra sponsorer!

Postadress:
Bromma RK - Ridsport
Åkeshovsvägen
16838 Bromma

Kontakt:
Tel: 08800662
E-post: info@brommaridklubb....