Hoppa till sidans innehåll

Det är inte fel att erkänna när man har fel!

05 FEB 2011 13:04
Politikerna i Stockholms stad beslutade den 18 januari att spara 10 miljoner kronor på de unga stockholmarnas föreningsliv. Beslutet innebar att de kommunala bidragen skulle minskas med en fjärdedel. Resterande 30 miljoner kr skulle delas mellan 500 klubbar som dagligen bedriver verksamhet för 90 000 barn och ungdomar.

  • Skapad: 05 FEB 2011 13:04

Naturligtvis skulle även vi i ridklubbarna träffas av nedskärningarna. För Bromma Ridklubb skulle föreningsstödet minska med ungefär 10 000 kr per år. Pengar som oavkortat går till den dagliga ungdomsverksamheten i stallet och i klubbis. Pengar som självklart är viktiga i en verksamhet som bärs av ideellt engagemang och intresse.

Vi lägger ned mycket engagemang och tid för att vår klubb ska fungera till nytta och nöje för våra medlemmar, Det finns inga enskilda ekonomiska incitament för vårt arbete, drivkraften består helt av gemenskapen kring vårt gemensamma intresse. Vi är mycket måna om att klubbens verksamhet kommer alla medlemmar tillgodo. Föreningsstöden innebär att vi kan planera verksamheten långsiktigt och självklart ska de alltid användas på ett klokt sätt i barn- och ungdomsverksamheten. Nedskärningar med motivet att föreningarna kan söka ekonomiskt stöd från annat håll, läs sponsring eller höjda avgifter, vore horribelt!

Efter massiva protester från stockholmarna har Idrottsborgarrådet i Stockholm Regina Kevius (M) nu backat. ”Det var ett förhastat beslut” förklarar hon. Minst sagt, Regina. En enkel lärdom är att helt enkelt tänka efter före. Nu kan det bara bli bättre.

 

Stockholm den 4 februari 2011

Styrelsen för Bromma Ridklubb

 

Skribent: Amelie Furborg

Vi tackar alla våra sponsorer!

Postadress:
Bromma RK - Ridsport
Åkeshovsvägen
16838 Bromma

Kontakt:
Tel: 08800662
E-post: info@brommaridklubb....