Hoppa till sidans innehåll

Fullt hus på BRKs årliga Luciashow!

13 DEC 2011 20:57
Kön ringlade sig lång utanför Stora ridhuset i söndags eftermiddag. Dagen till ära var ridhuset upplyst av marschaller, härliga julstjärnor och lucialjusstakar. Och det var en rejäl show vår Ungdomssektion i samarbete med "seniorer" och ridskolan bjöd på.

  • Skapad: 13 DEC 2011 20:57

Den inledande kändishoppningen i BRK-tappning blev en stilfylld uppvisning med fart och fläkt. Samtliga tävlande visade prov på fin ridkänsla och Jonas Leksell på Prada, Maria Akraka på Irca, Amanda Rydman på Leo och Musse Hasselwall på Figo red både grundomgång och omhoppning så det stod härliga till!

 

Jonas inledde mjukt och följsamt med bra grundtempo på Prada, allt utfört på lite lägre höjd. Om Jonas fick vi veta att han är en sann djurvän som helst leder hästen efter sig - mest för att han egentligen vill ha en hund. Prada verkade trivas mycket bra med Jonas i sadeln och ekipaget tog hedrande hem priset för bästa stil.

Näst i tur stod en laddad Maria på Irca, ett fartfyllt ekipage som snabbt och säkert klippte hindren i grundomgången. I omhoppningen gick det undan än mer och i en sväng blev marginalerna lite för tajta, med 4 fel som slutresultat. Maria fick mycket beröm av domarna Caroline Lagergréen och Christoffer Gottlieb, för att hon hanterade den heta Irca så bra.

BRKs egen Amanda Rydman gjorde en finfin ritt på stora skimmeln Leo, som såg härligt inspirerad ut med spetsade öron och lysande blick banan igenom. Ekipaget avgick med seger efter en säker omhoppning.

Sista startande var Musse på Figo och efter en inledande avsittning vid första hindret lotsade Musse Figo snyggt över alla hinder. En ritt som nog gav mersmak, vi blir inte förvånade om vi får se Musse på fler hoppträningar för vår eminenta tränare Anders "Andy" Lagergréen i framtiden. Till publikens jubel tackade ryttarna för síg med ärevarv till häst och fots.

 

Programmet fortsatta raskt med snygg kadrilj och coolt Beyoncé-tema "Who runs the world - girls", hundhoppning till "Who let the dogs out" och Lucia-saga med cowboys och indianer. Därefter delade vår fritidsledare Signe Askersjö ut årets utmärkelser:

Årets stallbästis ponny - Floh
Årets stallbästis häst - Figo
Årets Kompis - Zoé Pellisier
Årets ungdomsledare - Julia Larsson 

 

I sammanhanget berättade Andy om ridskolans och klubben gememsamma nya projekt KOMPIS, som du kan läsa mer om här på hemsidan.

 

Tack till Ungdomssektionen, familjen Lagergréen och alla andra involverade för en riktigt fin Lucia-show!!!

 

Se fler foton från showen på vår Facebook-sida: www.facebook.com/brommaridklubb och på appelvikensridskola.blogg.se.

 

 

 

Skribent: Camilla Sjölund Lundevall

Vi tackar alla våra sponsorer!

Postadress:
Bromma RK - Ridsport
Åkeshovsvägen
16838 Bromma

Kontakt:
Tel: 08800662
E-post: info@brommaridklubb....