Hoppa till sidans innehåll

Ordförande har ordet

23 APR 2012 20:22
Ett par veckor har nu gått med den nya styrelsen på plats och tiden har verkligen flugit iväg. Våren och sommaren närmar sig med stormsteg.
  • Skapad: 23 APR 2012 20:22

Vi har hunnit haft två styrelsemöten sen årsmötet och arbetet med verksamhetsplanen för 2012 är klart. Här hittar du en sammanfattning av denna.

Vi rivstartade terminen med att i samarbete med SISU skicka nya styrelsemedlemmar på utbildning. Hantering av medlemsregistrering, bidragsansökningar mm stod på agendan. Syftet med utbildningen är att underlätta och effektivisera vårt arbete genom digitala lösningar. Inte bara för den sittande styrelsen utav även ett arbete som kommer att underlätta för oss långsiktigt.

Som ni säker läst på hemsidan har Bromma Ridklubb deltagit med ett lag i Allsvenskan hoppning division I. Nytt för i år är att i teamet ingår så mycket som tre juniorryttare; Edris Hultgren Jansson, Katarina Wright och Anna Kaisa Brandt. Christoffer Gottlieb och Anders Lagergreen är de övriga ryttarna. Vi är mycket stolta över att vår klubb har så många duktiga ryttare. Vi tackar våra proffsiga ledare och tränare som gjort det möjligt för dessa ungdomar att utvecklas så väl!

En fråga som tar mycket tid för styrelsen är LOK-stöden. Klubbens drygt 370 medlemmar i åldersgruppen 7 - 20 år fördelar sig på 41 ridgrupper/ridvecka. För denna verksamhet har klubben sökt och erhållit lokalt aktivitetsstöd under många år. Sedan klubbens ansökan om statligt LOK-stöd våren 2011 tagits ut till granskning avslogs den av LOK-stödsgruppen i beslut hösten 2011. Som grund för avslag anges att klubbens rid verksamhet för barn/ungdomar 7 – 20 år inte visats ske i föreningens regi. För att komma till rätta med LOK-situationen för vi en dialog med LOK-stödsnämnden hos Riksidrottsförbundet och hoppas kunna lösa vårt samarbetsavtal med ridskolan under året. Under 2012 kan vi därför inte budgetera med något statligt LOK-stöd och p ga av detta har vi även varit tvungna att dra ned på vår subvention för ungdomars tävlingsverksamhet.

2012 fyller Svenska Ridsportförbundet 100 år. Detta vill vi tillsammans med övriga ridklubbar i Stockholm fira med - Ridsportens Dag den 6:e juni. Vi kommer att under denna dag öppna våra dörrar och visa upp vår fina verksamhet. Det kommer att finnas möjligheter att besöka våra stallar, prova på att rida, ponnyridning, ansiktsmålning och i stora ridhuset uppvisas smakprov på de olika riddisciplinerna. Håll utkik på hemsidan och anslagstavlor i stallet för mer information!

Mycket glädjande att berätta är att klubben blivit tilldelade ett av årets Folksam stipendier för vårt arbete med Kompis! Kompis är ett projekt som vi i samarbete med Äppelvikens ridskola bedriver för att främja en positiv och trygg miljö i stallet - ett förebyggande av mobbning, trakasserier och andra kränkningar. Den 16 april fick jag äran att mottaga stipendiet vid Stockholms Idrottsförbunds årstämma. Vi var fem föreningar som valts ut och belönats med 25 000 kr för det arbete som lagts ned på vår värdegrund.

Hälsningar, Monica

 

Skribent: Monica Thorén Fagerstedt

Vi tackar alla våra sponsorer!

Postadress:
Bromma RK - Ridsport
Åkeshovsvägen
16838 Bromma

Kontakt:
Tel: 08800662
E-post: info@brommaridklubb....