Hoppa till sidans innehåll

Pressmeddelande: BRK firar ridsportens 100 års-jubileum med Öppet hus

30 MAJ 2012 14:28
När Svenska Ridsportförbundet fyller hundra år firar Bromma Ridklubb med århundradets hästkalas. Den 6 juni bjuder klubben tillsammans med ridskolan in till Öppet hus för att visa upp sin sport och den moderna ridanläggningen vid Åkeshov.
  • Skapad: 30 MAJ 2012 14:28

Ridsport är en av Sveriges största ungdomsidrotter. Stockholms Stad har gjort en storsatsning och tilldelat de kommunala ridanläggningarna sammanlagt 210 miljoner kronor under det senaste decenniet. En av de anläggningar som fått utökad kapacitet genom ett nytt, stort ridhus men även en riktig ansiktslyftning av befintliga lokaler är Bromma Ridklubb och Äppelvikens Ridskola.

Den 6 juni bjuder klubben och ridskolan in till Öppet hus för att fira att Svenska Ridsportförbundet fyller etthundra år. Det blir det en dag för hela familjen med aktiviteter för både stora och små. Hela anläggningen är öppen för allmänheten som erbjuds att testa på vardagssysslor i ett stall, såsom att borsta en häst och att mocka. Det blir även ansiktsmålning, prova på-ridning för både barn och vuxna, ponnyridning för de minsta och uppvisningstävling i hoppning och dressyr med klubbens egna ryttare.

– Den här dagen vill vi visa upp vår sport för allmänheten men även visa på bredden inom ridsporten och på vår ridskola. Hos oss finns både nybörjare, motionsryttare och mer avancerade elever och vi har även ett division 1-lag i hoppning med ridskolans elever, säger Anders Lagergreén som är instruktör på ridskolan och etablerad hoppryttare med egna nationella meriter.

Svenska Ridsportförbundet bildades i samband med OS i Stockholm 1912, och i år firar förbundet alltså hundra år. Det är hundra år fyllda av härliga hästkrafter, stolt historia och förvandling från militär sport till en av Sveriges största ungdomsidrotter.

– Ridskolorna i Sverige har en viktig funktion som fritidsgårdar och de bidrar till många ungas sociala utveckling. Till vårt stall kommer barn och ungdomar efter skolan, även de dagar de inte rider. Tillsammans med ridskolan vill vi främja en verksamhet som stimulerar till ett livslångt intresse för hästen och ridsporten, säger Monica Thorén Fagerstedt, ordförande Bromma Ridklubb.

 

Fakta

Öppet hus den 6 juni kl 10-16 på Bromma Ridklubb, Åkeshovsvägen 31 i BrommaBromma Ridlubb är en ideell förening som driver sin verksamhet i nära samarbete med Äppelvikens Ridskola, vid kommunens ridanläggning vid Judarn, Åkeshov.Bromma Ridklubb grundades 1939, en av de äldsta klubbarna i Stockholm. Klubben har drygt 550 medlemmar. Läs mer om Svenska Ridsportförbundets 100-årsjubileum: http://www3.ridsport.se/100ar/

 

För mer information, kontakta:
Anders Lagergreén, Äppelvikens Ridskola, 070-979 7987
Monica Thorén Fagerstedt, ordförande Bromma Ridklubb, 073-663 07 55

 

Skribent: Amelie Furborg

Vi tackar alla våra sponsorer!

Postadress:
Bromma RK - Ridsport
Åkeshovsvägen
16838 Bromma

Kontakt:
Tel: 08800662
E-post: info@brommaridklubb....