Hoppa till sidans innehåll

Resultat från Allsvenskan

23 OKT 2011 21:58
HALLASTAVIKS RYTTARFÖRENING VINNARE I RIDSPORTALLSVENSKAN DIV.3 I STOCKHOLM
  • Skapad: 23 OKT 2011 21:58

 

Det blev en säker seger i finalen av Ridsportallsvenskans division 3 för Hallstaviks Ryttarförening, som enda lag med tre felfria ekipage behövdes det ingen omhoppning för att kröna segraren. Dessa fina ritter bjöd Linda Nordgren Kilpeläinen på Shiva, Therese Vainovskis på Grenda, Amanda Westerlund på Wilson och Denice Andersson på Luuring på, väl coachat av lagledlaren Lotta Skoglund.

På andra plats kom Mälarhöjdens Ridsällskap och som trea Stäketryttarna, både dessa lag hade ett ekipage på fyra fel, varav resultatet mellan dessa två avgjordes genom lagets sammanlagda tid.

Allsvenskan inom hoppning bedrivs på fyra olika nivåer, från division 3 till Elit. Tävlingen är uppdelad i olika zoner och i division 3 för Stockholmsområdet har sammanlagt 23 lag kämpat om finalplatserna. Lagen består av fyra ekipage där minst en ryttare är junior, ett resultat räknas bort. Hinderhöjden i finalen ligger på 1, 05.

Tävlingen på Bromma Ridklubbs och Äppelvikens Ridskolas fina anläggning var välbesökt i det vackra höstvädret, förutom tävling bjöds det på ponnyridning för de minsta och även våfflorna som Bromma Ridklubbs Ungdomssektion serverade var mycket populära.

Förklassen på 0,95 m. vanns av Elin Lundgren Östlund på New La-Zilla från Färingsö Rididrott, som även kammade hem andraplatsen på Coconut. Trea blev Nina Latumaa på Lemon Light, från Team Aspvik.

1,05 m. klassen vanns av Frida Möller på Sif från Mälarhöjdens Ridsällskap, följt av Stora Wäsbys Thérèse Andersson på Bravalidens PT och därefter Sofie Hallvig på Roy Skovvang.

De bjöds också på fina ritter bland unghästekipagen och sammantaget var det nästan 200 ekipage som deltog under dagen.

’Finalklassen var naturligtvis dagens höjdpunkt, det är alltid spännande med lagtävlingar och en final därtill gör att det blir extra nerver’, säger Lotta Andersson, tävlingsledare från Bromma Ridklubb, ’vi gratulerar en än gång det vinnande laget från Hallstavik.’

I finalklassens andraplacerade lag från Mälarhöjden red Sally Jacobsen på Quercia Van De Goudblomme, Ellinor Kempe på Carlotta, Frida Fermelin på Leonardo och Frida Möller på Sif och i de tredjeplacerade Stäketlaget red Amanda Johansson på Demi Moore, Jenny Palm på Fideli, Kelly Haag på Highnez och Melinda Määttä på Lena-Greta.

Även lagledaren för Bromma Ridklubb Anders Lagergréen är nöjd med dagen, trots stolpe ut för hemmalaget som slutade som sexa i finalen.

’Det har varit en fin tävlingsdag, många av våra skolhästar med lektionsryttare på ryggen har gjort fina rundor i både förklasser och lagklassen och det är alltid roligt att bjuda in till arrangemang på den här fina anläggningen, så vi hoppas att alla besökande ryttare haft en bra dag hos oss.’

Banbyggaren Unni Gustafsson hade byggt fina, utslagsgivande banor och företagarna från närområdet tillsammans med ridsportbutikerna bjöd på fina priser till placerade ryttare.

Fullständiga resultatlistor

Skribent: Bia Pellissier

Vi tackar alla våra sponsorer!

Postadress:
Bromma RK - Ridsport
Åkeshovsvägen
16838 Bromma

Kontakt:
Tel: 08800662
E-post: info@brommaridklubb....