Hoppa till sidans innehåll

God Jul & Gott nytt år!

18 DEC 2013 09:31
God Jul & Gott nytt år!
  • Skapad: 18 DEC 2013 09:31

Kära vänner!

Med bara några dagar kvar på året är det naturligt att reflektera över den termin som gått.

Vi har under hösten fortsatt arbeta med våra visioner och strategier enligt vår verksamhetsplan. Exempel på detta är projektet Trygg i stallet. ”Trygg i stallet” är ett 3-årigt projekt som klubben och ridskolan driver tillsammans med föreningen Friends: ett förebyggande arbete mot mobbning, trakasserier och andra kränkningar. Under hösten har vi genomfört den andra kartläggningen av totalt tre inriktad mot alla klubbens barn och ungdomar mellan 13-19 år. Tyvärr har svarsutfallet efter kartläggningen varit alltför svagt för att vi ska kunna få ett tillförlitligt resultat. Vi måste därför göra ytterligare en undersökning inom kort. Det är mycket viktigt att så många som möjligt svarar på enkäten, allting är ju till för att vi ska kunna driva vår verksamhet framåt på bästa möjliga sätt!

Hösten har varit intensiv och rolig och mycket kraft har lagts på våra tävlingar. Vi har haft ett stort antal klubbtävlingar och som ni alla säkert vet en mycket väl anordnad final i Allsvenskan division 3 i hoppning. BRK:s egna lag gjorde bra ifrån sig och slutade på en hedersam 3.e plats! Nytt för i år var att vi denna dag även adderade en regional hopptävling med ett stort antal startande. Klubben har under flera år brottats med lönsamhet för att få våra tävlingar att gå runt men med årets satsning med extra klasser har vi lyckats att driva tävlingarna med plus. Vi riktar ett stort tack till alla funktionärer som hjälpte till under denna dag och gjorde en jätteinsats! Med det extra tillskott vi nu fått har vi lagt en fin grund för att fortsätta utveckla och investera i vår verksamhet. På önskelistan finns t ex ett nytt dressyrstaket.

Vår Ungdomssektion har såklart inte legat på latsidan. Årets spökrunda var mycket välbesökt med närmare 200 barn/ungdomar som vandrade hand i hand runt den läskiga rundan i skogen. Efteråt serverades korv och saft i klubbis. Ungdomssektionen ansvarar också för att genomföra vår Luciashow. Årets uppvisning blev fantastisk! Fullsatt läktare, superproffsig show med luciatåg, kadrilj, stallbästis, tolkning efter häst, teater och nytt för i år hopptävlingen” ridlärarnas kamp”. Tack vår fina Ungdomssektion för att ni är så duktiga!

Under hösten har vi också haft förmånen att med hjälp av SISU genomföra både Första hjälpen och HLR-utbildning. Flera utav våra ridlärare, personal i stallet och tävlingsfunktionärer fick möjlighet att delta i denna viktiga utbildning.

Nu ser vi fram emot att snart få inviga anläggningens nya utebana. Klart redan nu är att vi den 19:e april kommer att anordna en deltävling i Allsvenskan div.2 dressyr – just på utebanan! Håll utkik på anslagstavlorna om ni är intresserade av att hjälpa till med detta.

 

Från styrelsens sida vill vi rikta ett varmt tack till våra medlemmar och aktiva, till vår fritidsledare Johanna, till Äppelvikens Ridskola för ett givande 2013 och önska er alla en riktigt

God Jul och Gott Nytt År!

 

 

 

Skribent: Johanna Dolk

Vi tackar alla våra sponsorer!

Postadress:
Bromma RK - Ridsport
Åkeshovsvägen
16838 Bromma

Kontakt:
Tel: 08800662
E-post: info@brommaridklubb....