Hoppa till sidans innehåll

Trosa Vagnhärad i topp när Allsvenskans sista deltävling avgjordes i Bromma

11 APR 2011 09:53
Det blev Trosa Vagnhärad och Köpings Ridklubb som gjorde upp i en rafflande omhoppning när den sista deltävlingen i Allsvenskans Östra grupp avgjordes i Bromma söndagen den 10 april. Trosa Vagnhärad avgick som segrare efter en mycket spännande hoppning på Peter Lundströms välbyggda banor. Hemmalagret Bromma ridklubb kom strax utanför placering på en femte plats.

  • Skapad: 11 APR 2011 09:53

Allsvenskan inom hoppning bedrivs på fyra olika nivåer, från div. 3 till Elit. I div. 1 är det sammanlagt över 100 lag från hela Sverige som deltar. Tävlingen är uppdelad i 10 olika grupper eller zoner varav de fem bästa lagen från resp. zon gör upp om segern under en 2-dagars finalhelg i mitten av maj. Lagen består av fyra ekipage varav en är junior, juniorerna tävlar på hinderhöjden 1.10 och seniorernas på 1.20 under grundomgången. Hindren höjs med tio cm. vid en eventuell omhoppning. Till Elit är det endast två lag som avancerar från div. 1vilket betyder att konkurrensen är knivskarp.

’Det är naturligtvis en extra morot att rida på hemmaplan och målsättningen för den här omgången var definitivt en vinst’ säger Anders Lagergréen, lagankare i Bromma Ridklubbs lag som till vardags driver Äppelvikens Ridskola (bilden). Tyvärr var det lite stolpe ut för hemmalaget och resultatet räckte inte riktigt till den här omgången.

Det gjorde det däremot för Trosa Vagnhärad som gjorde en lysande laginsats och hade tre felfria rundor i omhoppningen. Trosa Vagnhärad åkte hem med de blågula rosetterna, dvs. vinst, tätt följda av Köpings Ridklubb som kom på en hedrande andraplats.

För Trosa Vagnhärad red Caroline Frisch, Ulrika Jernström, Anna Forsling och Louise Körmendi skickligt coachade av lagledaren Camilla Frisch.

Övriga placerade lag var Waxholms Fältrittklubb och på fjärde plats Märsta Ridklubb.

’Tävlingen var välbesökt i det vackra vårvädret och arrangemanget avlöpte väl’, tycker en nöjd tävlingsledare; Lotta Andersson, när hon summerar dagens tävling.

 

Kompletta resultat från tävlingen hittar du här.

Skribent: Amelie Furborg

Vi tackar alla våra sponsorer!

Postadress:
Bromma RK - Ridsport
Åkeshovsvägen
16838 Bromma

Kontakt:
Tel: 08800662
E-post: info@brommaridklubb....