Hoppa till sidans innehåll

BRK fyra i första omgången av div 3

03 OKT 2010 21:19
Söndagen den 19 September var det dags att åka iväg till Färingsö ridskola för att tävla Allsvenskan div 3 omgång 1.
  • Uppdaterad: 06 OKT 2010 14:10

Vi som hoppade denna omgång var:

 

Ulrika Lövdahl-Quebec

Ninni Kysela-Corlanda

Lotta Andersson-Corlene

Edris Jansson-Caravelle

Och idag hade vi med oss Vavva som var coach/lagledare eftersom att Andy själv  var iväg och tävlade.


Klockan åtta på morgonen kom alla till stallet för att fixa hästarna, packa ihop det sista och sedan bege sig mot tävlingen. Efter att vi kommit fram och fått en special parkerings plats brevid banan som var utomhus så kollade vi lite på dom sista i 0.95 klassen innan det var dags att gå banan till förklassen som var 1 meter och sedan börja lasta ut hästarna.

 

Först ut av oss var jag-Edris och Caravelle, efter att blvit nockad och fått en fin fläskläpp på framhoppningen så gick vi in på banan,och gick noll nolla. Näst ut var Ninni och Corlanda, även dom gjorde en fin runda och slutade noll nolla. Lotta och Corlene´s, som gjorde en snygg runda med bra tid. Sist ut var Ulrika och Quebec, som inte var jätte framåt men Ulrika löste det bra med all sin erfarenhet,  och gick noll nolla. Alla var nöjda och vi alla fick varsin placering. Lotta kom 5a, Ninni 7a, Edris 8a och Ulrika 11a!

 

Nu var det en liten paus innan lagklassen skulle börja så vi passade då på att äta lunch. Vi gick banan till lagklassen och började sedan lasta ut hästarna igen, vi skulle ha samma ordning nu som i förklassen efter att Vavva bestämt det och sagt ”Varför förstöra ett vinnande koncept?” 

 

Bromma var sist ut av alla lag, jag var som sagt först ut! Caravelle kändes fin på framhoppningen men ennu bättre på banan, vi gick runt och slutade nolla. Corlanda tyckte tyvärr inte att det var lika kul längre, även fast Ninni gjorde allt hon kunde så ville inte Corlanda hoppa, så dom slutade på 46 fel. Lotta och Corlene var taggade, gjorde en riktigt snygg runda och gick nolla. Ulrika hade nu också fått bra fart i Quebec, hoppade fint och gick nolla! Eftersom man räknar bort en i laget när man är 4 st så slutade laget på 0 fel och vi gick då vidare till omhoppning med 3 andra lag- Mälardalen, Kärsgatan och Södertälje.

Vi  var nu riktigt taggade och ville verkligen vinna det här, jag och Caravelle var även denna gång först ut, Caravelle började nu kännas lite trött men hon var ändå väldigt duktig och vi gick nolla. Efter grundomgången då Corlanda kändes osäker så ville Ninni ha revansch, tyvärr ville Corlanda inte samarbeta så dom slutade på 70 fel.  Lotta och Corlene var riktigt taggade på omhoppning, gick in på banan, satte även här nollan och gjorde en riktig snygg runda med bra tid! Sist ut var Ulrika och Quebec. Ulrika var så taggad på att få en snabb runda med bra tid så hon glömde istället bort banan, gled ut i en sväng och missade då hindret. Quebec stannade sedan en gång till på samma hinder men gick sedan i mål och slutade då på 26 fel.

 

Resultatet kom och vi slutade på en 4e plats!

 

Vi  vill  tacka Familjen Lagergéen för att vi får åka ut och tävla på fina hästar, det är så kul!

Och tack alla hästskötare för hjälpen och publik från Bromma som var där och hejade på oss :D

 

 

/Edris

 

Skribent: Edris

Vi tackar alla våra sponsorer!

Postadress:
Bromma RK - Ridsport
Åkeshovsvägen
16838 Bromma

Kontakt:
Tel: 08800662
E-post: info@brommaridklubb....