Hoppa till sidans innehåll

Hemmaseger vid hopptävling 17 oktober

28 OKT 2010 20:24
Söndagen den 17 oktober var det dags för andra omgången och tävlingen hölls på hemmaplan till mångas glädje. Stämningen var på topp efter att vi hade fixat allt på lördagen.
  • Skapad: 28 OKT 2010 20:24

Det var 21 ekipage från ridskolan som var anmälda. De fyra som hoppade lagklassen var:

Katarina Wright – Looise
Anna-Kajsa Brandt – Wizard
Felicia Fagerstedt - Caravelle
Maria Nordström – Corlene

Det var från början tänkt att Victoria Brattström skulle Vara med på Winnipeg, men efter det att han blev halt stod en plats tom. Efter 0.95 beslutade Andy, som var våran lagledare, att Maria skulle ta den platsen och hon fann sig snabbt i rollen som lagets ankare.
Jag (Katti) och Stubben som jobbade öppnade stallet klockan kvart i sju och fick mycket hjälp av de andra tävlande med att göra klart stallet vilket var väldigt uppskattat. När vi var klara började de som skulle tävla 0.95 fixa sina hästar. Resultaten i 0.95 och 1.00 såg ut såhär:

Ryttare Häst Fel, 0.95 Fel, 1.00
Elinor Lundevall Primadonna 4 4
Mia Brandt Courtage 4 12
Lia Sahlberg Cartman 0 0
Petra Wikholm-Hetling Prada 0 5
Ina strandberg Escada 4 0
Maria Nordström Corlene 0 Deltog ej
Ninni Kyséla Corlanda 6 5
Lotta Andersson Figo 0 4
Gunilla Gabrielsson Meja Ute. Ute.
Amanda Rydman Litium 8 8
Maria Freyschuss Marandona 8 8
Ulrika Lövdahl Quebec 4 4
Josefin Edwall Puff 9 Ute.
Edris Jansson-Hultgren Corolla 0 0
Maja Mårdén Corfs 4 8
Lovisa Dahlström Acapella 4 0
Annika Brandt Carany 4 0
Katarina Wright Looise Deltog ej 0
Anna-Kajsa Brandt Wizard Deltog ej 4
Felicia Fagerstedt Caravelle Deltog ej 4

När det var dags för lagklassen var stämningen väldigt bra och vi hade stort stod från alla i klubben. Jag var den som skulle rida först så jag gjorde i ordning och började skritta. Sedan gick vi banan med Andy och fick många bra tips.

När det blev min tur att gå in på banan var jag väldigt taggad och det var Looise också så hon var lite stark, men vi gick runt felfritt. Den som skulle rida som tvåa var Stubben och hon hade 4 fel efter en rivning. Jag och Stubben skrittade sedan runt och väntade nervöst på att få höra i högtalarna hur det gick för Felicia. När vi fick höra att hon gick nolla var det en stor lättnad, men vi blev snabbt nervösa igen.

Nu gällde det att Maria red felfritt för att vi totalt skulle sluta på noll fel när vi hade räknat bort en runda. När det sprakade i högtalarna väntade vi spänt på att få höra resultatet. När speakern sa att även Maria hade ridit felfritt blev vi väldigt glada, men vi behövde då skynda oss ner till ridhuset för att lära oss banan till en eventuell omhoppning. När vi kom in i ridhuset fick vi veta att det inte blev någon omhoppning eftersom vi var det enda felfria laget. Vi sprang glada upp till hästarna för att förbereda oss för prisutdelning och ärevarv. Det kändes väldigt skönt att ta hem segern, speciellt eftersom det var på hemmaplan och det var kul att få äran att rida ärevarv i det nya, fina ridhuset.


/Katarina Wright

Vinnarlaget: Katarina Wright – Looise, Anna-Kajsa Brandt – Wizard, Felicia Fagerstedt - Caravelle och Maria Nordström – Corlene

 

Vi vill rikta ett stort tack till tävlingens sponsorer 


Hindersponsorer
Måleributiken i Alvik
Ernst & Young
Lexington
Äppelvikens Ridskola
Bromma Ridklubbs Ungdomssektion
 
Prissponsorer
Tulpanernas hus
Hästbiten
Hästbutiken i Bromma
Abrahamsbergs Ridsport
Pavo hästfoder
Stockholm International Horse Show
Fröken Nilsson
Stenbergs Läder
Urbans Skafferi
Simply Scandinavia
 
Vi vill samtidigt rikta ett stort TACK till vår tävlingsledare Lotta Andersson som gjort ett fantastiskt jobb i samarbete med alla duktiga funktionärer från Bromma Ridklubb. TACK även till Familjen Lagergreén som driver Äppelvikens Ridskola. 

 

Här finns resultat från tävlingen


Här hittar du bilder från dagen

 

Vi tackar alla våra sponsorer!

Postadress:
Bromma RK - Ridsport
Åkeshovsvägen
16838 Bromma

Kontakt:
Tel: 08800662
E-post: info@brommaridklubb....