Hoppa till sidans innehåll

KM i hoppning - tävlingspremiär i nya ridhuset

26 MAJ 2010 21:16
Äntligen har det vi längtat efter så länge hänt, hopptävling i det nya fina ridhuset! Torsdagen den 13 maj hade vi klubbmästerskap i hoppning. Alla var förväntansfulla och laddade att bygga och fixa iordning inför denna första tävling i ridhuset.
  • Skapad: 26 MAJ 2010 21:16

 

Emma Lövdahl hade ritat en fin och rolig bana som passade utmärkt för det nya måttet 24x60 meter. Till tonerna av Michael Jackson började ponnyerna tävlingen. Chips visade hur det skulle gå till, hon är ju rutinerad. Sedan blev det lite problem för några av ekipagen, ponnyerna tyckte att det var lite märkligt att hoppa i nya ridhuset med mur och andra läskiga hinder. Tävlingens första startande Felicia Smith med Chips höll ledningen och slutade som klubbmästare. Med bara två hundradelars skillnad kom Lovisa Lundevall tvåa, även hon på trogna Chips. Lovisa Henriksson och Misty startade sist och slog till på tredje platsen, stort grattis till placeringarna.

 

Därefter var det dags för hästarna att göra entré på banan. Hästarna hoppade mycket bra och det blev många fina felfria ritter, 9 av 16 startande var felfria inför omhoppningen som skedde på tid med höjda hinder i en andra rafflande omgång, dvs bedömning A:1a. Alla fick en rolig och personlig presentation av Anders Lagergreen som var speaker.

 

Spänningen var stor inför omhoppningen som inleddes av Annika Brandt på den relativt nya hästen Maradona (omdöpt från Slipknot), Annika gjorde en snabb och bra ritt och alla undrade så klart hur långt den skulle hålla. Till omhoppning var också rookisarna Corfs och Figo och mycket glädjande gjorde de strålande insatser. Annika gjorde ingen besviken och vann sin fjärde raka seger denna säsong, stort grattis! Caroline Wright red fint och säkert på Primadonna och det räckte till en 2a plats. Sedan sopade rookisarna golvet och Maja Mårdén med Corfs tog 3e platsen och Ulrika Lövdahl och Figo kom 4a. Till The Winner Takes it All fick de placerade rida ärevarv, grattis till alla placerade.

 

Stort tack till alla som gjorde denna dag till en fantastisk start på tävlingarna i vårt nya fina ridhus. Nu väntar KM i dressyr 16 maj och därefter den fantastiska invigningen och festen 22 maj.

 

Felicia och Chips Annika och Maradona
Klubbmästare ponny 2010; Felicia Smith med Chips Klubbmästare ridhäst 2010: Annika Brandt med Maradona


Stort tack till Magdalena Grönneberg som fotade dagen.
www.mgfotografi.webb.se

 

 

Skribent: Lotta Andersson

Vi tackar alla våra sponsorer!

Postadress:
Bromma RK - Ridsport
Åkeshovsvägen
16838 Bromma

Kontakt:
Tel: 08800662
E-post: info@brommaridklubb....