Hoppa till sidans innehåll

KOMPIS-Projektet!

31 OKT 2013 21:08
BRK fortsätter arbetet för ökad trygghet i stallet!
  • Skapad: 31 OKT 2013 21:08

BRK fortsätter arbetet för ökad trygghet i stallet!

 

Nu tar Bromma Ridklubb och Äppelvikens Ridskola nästa steg i arbetet med att skapa en trygg stallmiljö. Som en del i arbetet med projektet KOMPIS kommer alla klubbens barn och ungdomar under hösten återigen att genomföra i en kartläggning från Ridsportförbundet och Friends.

 

KOMPIS-projektet (länk) startade under hösten 2011 och syftar till att skapa en positiv och trygg miljö i vår klubb. Projektet KOMPIS ska ta fram handlingsplaner för att stallmiljön ska bli ännu bättre, för att fler ska känna kamratskap i stallet samt för att brister ska uppmärksammas och hanteras på ett lämpligt sätt.
Mellan den 21 oktober och 13 november september kommer alla barn och ungdomar mellan 11 och 19 år att fylla i en webbenkät från Friends och Ridsportförbundet. Även all ridskolans personal och alla ungdomsledare över 15 år kommer att delta. I enkäten finns frågor som rör trygghet, trivsel och förekomst av kränkningar.

 

Att fylla i enkäten tar cirka 15 minuter. Det kommer att finnas möjlighet att fylla i den på fritidsledarens kontor, eller hemma via en länk. Som förälder får du gärna vara närvarande för att svara på frågor och funderingar som barnet har, utan att ”titta över axeln”. Alla som svarar på enkäten är anonyma.
Efter enkätperioden kommer en representant från Friends att presentera resultaten samt utbilda klubbens ledare i det förebyggande och främjande arbetet. De kommer även att ge rekommendationer av prioriterade åtgärder för vårt fortsatta arbete för en trygg och positiv stallmiljö. Dessutom arrangeras en träff för alla aktiva ungdomar i stallet.

 

Om du har frågor om Friends eller Kompis, prata med vår fritidsledare Johanna i stallet eller kontakta utbildningsansvarig Amelie Furborg: 070-415 64 67, This is a mailto link

Skribent: Johanna Dolk

Vi tackar alla våra sponsorer!

Postadress:
Bromma RK - Ridsport
Åkeshovsvägen
16838 Bromma

Kontakt:
Tel: 08800662
E-post: info@brommaridklubb....