Hoppa till sidans innehåll
Foto: Anna-Kajsa Brandt Sidine på sommarbete 2013

Nu är det sommar!

19 JUN 2014 09:39
Sommaren är här och de flesta av våra hästar och ponnysar har åkt på sommarbete. Ytterligare en termin har gått och det har varit en händelserik vår på Äppelvikens Ridskola och Bromma Ridklubb. Under tidig vår blev vår nya utebana klar. Den har utnyttjats flitigt under terminen och många lektioner har kunnat hållas utomhus. En annan nyhet är att hästar och ponnysar har fått två stora rasthagar i området bakom stora ridhuset!
  • Skapad: 19 JUN 2014 09:39

Tävlingskommittén har arrangerat ett stort antal tävlingar i dressyr och hoppning. Det har genomgående varit ett stort intresse för klubbtävlingarna bland såväl barn, ungdomar och vuxna. Säsongen avslutades med klubbmästerskap i hoppning på den nya utebanan. Klubbmästerskap i dressyr gick under samma vecka med många fina ekipage. Vårens höjdpunkt var 1:a majhoppningen med fyrtio ekipage där både ryttare och hästar i många fall var utklädda! En rolig dag för tävlande och anhöriga!

Tävlingskommittén anordnade för första gången dressyrtävling i allsvenskans div II, en tävling som fick mycket fina omdömen av såväl tävlande som domare. Bromma Ridklubbs eget lag fick stora framgångar i dressyrallsvenskans div II och placerade sig på en tredjeplats i finalen. Ett stort grattis än en gång! Även hopplaget har varit ute och tävlat under våren och placerade sig på en femte plats i Ridsportallsvenskans Div I.

Som en del i klubbens och ridskolans gemensamma projekt KOMPIS medverkar vi i Friends treåriga koncept Trygg Idrott. Vi hade en inspirationsträff med Friends i maj, som syftade till att inspirera till ett schysst och positivt klimat i föreningen. Barn och ungdomar i åldrarna 9-19 år samt ledare deltog.

I Svenska Ridsportförbundets regi hölls en clinic i tömkörning  med Karin Engström från Flyinge. Karin delade med sig av sin långa erfarenhet i tömkörning och deltagarna fick möjlighet att ställa frågor. Det blev en mycket lyckad eftermiddag!

På Nationaldagen var det återigen dags för Öppet hus. Det blev en dag med många besökare som tog del av alla aktiviteter. Vår ungdomssektion arrangerade ansiktsmålning, fiskdamm, den populära tävling hitta klutten mm. Kön ringlade lång till den populära ponnyridningen och även prova-på ridningen på stor häst blev snabbt fullbokad. Det serverades mat vid grillen och det var mycket uppskattat bland de många besökarna. Vi hade en toppenfin dag och jag vågar lova att alla våra besökare var lika nöjda som vi själva!

Ett stort tack till alla medlemmar och i många fall även familjer för den här terminens goda samarbete och roliga stunder tillsammans! Tack till Äppelvikens Ridskola/familjen Lagergréen och till vår nya fritidsledare Vicky för ett fint samarbete! Jag hoppas att ni alla får en skön sommar och ser fram emot att träffa er på ridskolan igen i augusti.

Sommarhälsningar

Marita

Ordförande Bromma Ridklubb

Skribent: Bia Pellissier

Vi tackar alla våra sponsorer!

Postadress:
Bromma RK - Ridsport
Åkeshovsvägen
16838 Bromma

Kontakt:
Tel: 08800662
E-post: info@brommaridklubb....