Hoppa till sidans innehåll

Glad sommar!

18 JUN 2013 16:42
Hej alla Brk:are !

Snart åker alla hästar och ponnies på sommarbete, vilket innebär att ytterligare en termin går mot sitt slut. Denna termin har varit fylld av aktiviteter så tiden har verkligen flugit iväg.

Under vintern och våren har vi arrangerat clinics i både hoppning och dressyr för såväl ponnies som häst. Bl a var Helena Persson, A-tränare i hoppning här och undervisade i banhoppning, dessutom har meriterade tränaren Lena Amnäs haft 2 st dressyrclinics om programridning. Samtliga clinics har varit möjliga att genomföra då klubben sökt och erhållit bidrag ifrån Idrottslyftet. Vi har fått mycket positiva omdömen från såväl deltagare och åskådare så vi hoppas att vi i framtiden får möjlighet att anordna flera arrangemang av liknande karaktär.

I mitten av mars fick vi besök av EU-minister Birgitta Ohlsson och Daniel Fava, ledamot i Idrottsnämnden. De var på studiebesök för att titta på den verksamhet som vi driver för barn och ungdomar.
Besöket var mycket lyckat och vi fick möjligheter att framföra synpunkter förbättringsförslag till vår verksamhet.

Vår tävlingssektion har anordnat ett flertal klubbtävlingar under våren som vår välbesökta 1:a maj hoppning då totalt hela 43 ekipage kom till start. Säsongen avslutades med KM i hoppning och dressyr. Många av våra ryttare har med framgång varit ute och tävlat, vi har t ex för första gången startat med ett dressyrlag i Allsvenskan division III.

På Nationaldagen arrangerade vi även i år ett öppet hus. Vi själva tyckte att det öppna huset var mycket lyckat, då ca 400 personer besökte anläggningen under denna soliga dag. Vi erbjöd många roliga aktiviteter som prova på ridning, ansiktsmålning, prova på mockning och möjligheter att titta in i hästlastbilen.

Vår ungdomssektion har varit mycket aktiva. De har bl a deltagit i tävlingen Vi i stallet där de kom på en hedrande andra plats. Dessutom har de under våren drivit ett helt eget Idrottslyftsfinansierat projekt; Strömsholmsresan. Under ledning av vår duktiga fritidsledare Signe har de anordnat ett besök till Strömsholm under
nationaldagstävlingarna. De har själva planerat resan, gjort budget, bokat buss, aktiviteter under dagen för ett 50-tal medföljande barn- och ungdomar.

Under sommaren kommer anläggningens efterlängtade utebana att byggas. Detta göra att vi förhoppningsvis under hösten får möjlighet att rida och anordna tävlingar utomhus.

Med det vill jag önska en trevlig sommar och vill passa på att tacka alla entusiastiska människor i vår klubb för ett gott samarbete. Utan er hjälp som funktionärer, stöttande föräldrar och ideellt arbetande i våra sektioner skulle vi inte kunna föra vår klubb framåt. Dessutom stort tack till ridskolan som alltid stöttar oss på alla vis.

Vill slutligen tacka vår underbara fritidsledare Signe för ett mycket gott arbete. Signe kommer efter sommaren sluta sin tjänst hos oss för att till hösten påbörja sin utbildning till lärare. Signe har varit hos oss under 2,5 år och gjort ett fantastiskt arbete med våra barn och ungdomar. Vi önskar Signe all lycka till i sin fortsatta karriär.

Glad sommar /Monica

  • Skapad: 18 JUN 2013 16:42

Skribent: Johanna Dolk

Vi tackar alla våra sponsorer!

Postadress:
Bromma RK - Ridsport
Åkeshovsvägen
16838 Bromma

Kontakt:
Tel: 08800662
E-post: info@brommaridklubb....