Hoppa till sidans innehåll

Premiär för ny ridanläggning i Åkeshov

01 APR 2010 09:35
Stockholms Stads storsatsning på ridsport börjar ge resultat. Äppelvikens Ridskola och Bromma Ridklubb inviger sitt nya, vackra ridhus genom att anordna Öppet Hus lördagen den 22 maj mellan 11-17. Idrottsborgarrådet Madelaine Sjöstedt finns på plats och inviger anläggningen till häst. Det blir ponnyridning och prova-på-ridning, Hästshow med inslag av både hoppning och dressyr
(kl. 16:00), lotterier, ansiktsmålning och massor med aktiviteter för både stora och små. Odlare och restauratörer från närområdet finns på plats med mat och dryck för alla smaker. Även Hund- och Kattstallet, granne till ridanläggningen, håller Öppet Hus denna dag.
  • Skapad: 01 APR 2010 09:35

Ridsport är den tredje största idrotten bland tjejer efter fotboll och gymnastik. Stockholms Stad har gjort en storsatsning och tilldelat de kommunala ridanläggningarna sammanlagt 210 miljoner kronor under det senaste decenniet.

 

En av de anläggningar som fått utökad kapacitet genom ett nytt, stort ridhus men även en riktig ansiktslyftning av befintliga lokaler är Åkeshovs Ridanläggning.  Åkeshovs Ridanläggning ligger vackert vid Judarns naturreservat i Åkeshov men lätt tillgängligt endast 2 minuters promenad från tunnelbanestationen. 

                                                        

Den kända ridsportprofilen Marianne ’Vavva’ Lagergreén, som lärt tusentals barn att rida genom åren och driver Äppelvikens Ridskola tillsammans med maken Claes, berättar:

’Det nya ridhuset och utebanan ger oss möjlighet att utöka befintlig verksamhet speciellt, mot barn och ungdom’.

I höst drar hon bl.a. igång Ridlekis för barn från 5 år och uppåt. Ett efterlängtat besked för alla barn i Bromma som sett de nyinköpta ponnyerna strosa runt i hagarna vid stallet.

 

Anders Lagergreén, son till ’Vavva’ och Claes, och även han verksam på anläggningen tillägger:

’Jag kommer att kunna skräddarsy träningar för de mer avancerade ridskoleeleverna men även kunna ta emot privatryttare med egen häst i en helt annan utsträckning än tidigare’.

Anders är C-tränare och etablerad hoppryttare med egna nationella meriter och ett tiotal hopphästar i stallet.

 

Bromma Ridklubb som i nära samarbete med Äppelvikens Ridskola ansvarar för den avsuttna verksamheten samt tävlingsverksamheten ser också framemot nya möjligheter.

 

’I oktober ordnar vi en deltävling i Ridsportallsvenskan och planer finns också på öppna träningar s.k. Clinics med meriterade tränare inom ridsporten och andra spännande aktiviteter redan under hösten’ säger Camilla Sjölund Lundevall, Ordförande i Bromma Ridklubb.

’Men framförallt fortsätter vi att fokusera på barnen och ungdomarna. Hit hör en givande fritid med många glada skratt, god häst- och ridkunskap och tydligt ansvarstänkade kring hästhållning, säkerhet och miljö.

 

Skribent: Amelie Furborg

Vi tackar alla våra sponsorer!

Postadress:
Bromma RK - Ridsport
Åkeshovsvägen
16838 Bromma

Kontakt:
Tel: 08800662
E-post: info@brommaridklubb....