Hoppa till sidans innehåll

Om Bromma RK


Vision
Med hästen i centrum är Bromma Ridklubb en förebild vad gäller engagemang, klubbanda och kunskap.

Verksamhetsidé
Bromma Ridklubb är en ideell förening och sammanslutning av för ridsporten intresserade med ändamål att bl.a. främja ridningen i Sverige på sätt som anges i Ridsportförbundets stadgar.

Bromma Ridklubb ska, i samverkan med Äppelvikens Ridskola, främja en verksamhet som stimulerar till ett livslångt intresse för hästen och ridsporten.

Värdegrund
Bromma Ridklubb är du - och vi tillsammans.

Vi värdesätter:

  • respekt & kunskap
  • ärlighet & glädje
  • vilja & kreativitet
  • rättvisa

Här kan du ladda ner vår fina folder som beskriver verksamheten och klubben.

 

Om Bromma Ridklubb
Bromma Ridklubb är en intresseförening för alla elever som rider vid Äppelvikens Ridskola, men det finns även privatryttare som är medlemmar i BRK. Det finns ett nära samarbete mellan klubben och ridskolan, där klubben ansvarar för största delen av den avsuttna verksamheten. Äppelvikens Ridskola drivs av Marianne och Claes Lagergréen och det är också de som äger hästarna, arrenderar anläggningen av kommunen och ansvarar för all ridundervisning.

 

Bromma Ridklubb bildades 1939. Av Stockholms Läns cirka 130 ridklubbar tillhör Bromma Ridklubb en av de 15 största. Klubben är helt ideell och leds av en styrelse. Det finns även en ungdomssektion, tävlingskommitté och vårtävlingskommitté inom klubben som alla har varsin representant med i styrelsen.

 

Klubben har drygt 550 medlemmar där fler än hälften av medlemmarna är barn och ungdomar. Bromma Ridklubb och Äppelvikens Ridskola driver därmed en av statsdelen Brommas största fritidsgårdar. Klubben har en bred och mycket aktiv ungdomsverksamhet, mycket tack vare möjligheten att få ha en fritidsledare anställd på anläggningen.

 

Bromma Ridklubb har med lag i hoppallsvenskan division I  och III för hästar. Division III-laget består uteslutande av ridskoleekipage.

   

 

Uppdaterad: 08 JUN 2016 02:51 Skribent: Bia Pellissier

 

VI TACKAR ALLA SPONSORER!

Tack Sponsorer 2019

Postadress:
Bromma RK - Ridsport
Åkeshovsvägen
16838 Bromma

Kontakt:
Tel: 08800662
E-post: This is a mailto link

Se all info