Hoppa till sidans innehåll

Monica Thorén Fagerstedt


Monika  

Ålder: 49 år

Familj: Gift med Magnus. Två barn Niclas 21 år och Felicia 18 år.

Bästa film: Finns många bra, några favoriter är Den engelske patienten, Forrest Gump, Torsk på Tallin.

Bästa Tv-serie: Mia & Klara

Bästa bok: Vet inte – gillar oftast den boken jag för tillfället läser- just nu Eldvittnet av Kepler.

Favoritmat: Måste man välja? Gillar allt som är lagat ifrån grunden -con amore! Om jag ska välja en ingrediens tar jag skaldjur.

Favoritfärg: Röd

Favoritmusik: Allt som går att dansa till!

Favoritresmål: New York

Favoritämne i skolan: Idrott och språk

 

Husdjur: Inget just nu. Haft marsvinet Ronja, hamstern Kerstin och kaninen Sofie. Vill gärna skaffa hund.

Favorithäst: Dunder så klart. Tyvärr börjar hon bli gammal så jag rider henne inte så ofta längre. Andra jag tycker om är Wizard, Figo och Primadonna.

Intressen förutom ridning: Jag gillar all typ av träning. Det jag håller på med regelbundet är löpning, spinning och naturligtvis skidåkning, främst alpint. Är också mycket intresserad av resa, shoppa och laga mat.

Styrkor: Gillar utmaningar. Målmedveten, envis och ambitiös.

Svagheter: Samma som ovan. Kan ha svårt att sätta gränser.

Person som du beundrar och varför: Jag beundrar människor som har talang och gör någonting bra utav det t ex Bono.

Händelse som präglat dig: Naturligtvis när jag blev mamma. När det gäller hästar är det alla mina somrar på ridläger. Jag tillbringade varje sommar från det jag var 8 år till 18 år, sista åren som ridlägerledare, i Gryts skärgård. Mitt hjärta brinner fortfarande för all typ lägerverksamhet. Är fortfarande busig sedan dess.

 

Grattis Monica, du är ny ordförande i Bromma Ridklubb. En klassisk sportfråga, hur känns det?

Det känns jättebra! Ska bli jättespännande att leda klubben under detta år.

 

Innan vi går in mer på dina planer och tankar kring klubbverksamheten, hur kommer det sig att du började rida och att du valde Äppelvikens Ridskola? Hur länge har du varit aktiv i Bromma Ridklubb? Vad är det i själva ridningen som tilltalar dig mest?

Jag är uppvuxen i Norrköping och började rida Shettis på Hageby gård när jag var 8 år. Fortsatte rida hos bl a Ekenryttarna (Helena Lundbäcks föräldrars ridskola). Därefter red jag fram till dryga 20-års ålder, sen kom karriär och barn emellan. Jag började rida igen efter det att min dotter börjat på Äppelvikens ridskola. Hon trivdes fantastisk bra och inspirerade mig att ta upp ridningen igen.

Det som tilltalar mig med ridning är ju att man är två individer. Det är en fantastisk känsla när man känner samhörighet med hästen. Finns ingenting som slår glädjen efter en hopprunda och allting stämmer, man bli euforisk!

 

Bromma Ridklubb, en av Stockholms äldsta och mest anrika klubbar. Vilken kompetens tillför du som styrelseordförande och vilka är dina starkaste ledaregenskaper?

Jag är egentligen ingen utpräglad föreningsmänniska. Jag har arbetat drygt 4 år i klubben. Min kompetens kommer ifrån näringslivet. Jag är bra på att få människor att arbeta mot gemensamma mål. Skapa gemenskap och driva laganda. Förhoppningsvis är det något som klubben kan ha nytta av.

 

Vilka är dina hjärtefrågor för Bromma Ridklubb och vad ser du som den största utmaningen för klubben just nu?

Bromma ridklubb är en jättefin klubb som vi ska vara stolta över. Min dröm är att BRK ska bli Sveriges bästa ridklubb. Genom att driva våra värdefrågor- du och vi tillsammans, vill jag skapa gemenskap via glädje och samarbete.

Den största utmaningen just nu är att få ordning på vår ekonomi då föreningen som många andra ridskolor i Stockholm fått avslag på ansökan av statliga Lok-stöd. En prioriterad uppgift är att tillsammans med Ridsportförbundet och övriga klubbar få tydliga riktlinjer hur detta kan lösas.

 

Hur kommer medlemmarna att se någon förändring rent konkret?

Vi kommer att arbeta hårt under 2012 med att synliggöra vårt Kompisprojekt. Vi vill aktivt förmedla en god stämning i klubben där man tar hänsyn till varandra, gammal som ung.

 

Styrelsen i Bromma Ridklubb skall företräda medlemmarnas intressen, hur säkerställer ni att ni får medlemmarnas åsikter i viktiga frågor? Kommer ni att utveckla befintliga kommunikationskanaler eller kanske lansera nytt?

Detta är naturligtvis jättesvårt. Jag tror man måste vara ödmjuk och försöka lyssna in andras åsikter. Valberedningen försöker arbeta med att hitta en bra mix i styrelsen, att den representerar våra medlemmar. I år har vi t ex fått in yngre personer och även en man.

Jag hoppas att vi har ett öppet klimat och att våra medlemmar känner att det finns möjligheter att framföra sina åsikter. Vi valda representanter har ett uppdrag att bidra till att var och en känner sig välkomna hos oss. Glädjande är att vi får fler medlemmar och föräldrar som vill engagera sig bl a som funktionärer.

Vi kommer att fortsätta kommunicera via de kanaler vi har. Vår hemsida vill vi förbättra ytterligare och planerna är att utnyttja Facebook mer.

 

Bromma Ridklubb om 5-år, 2017, hur har verksamheten utvecklats/förändrats?

Jag tror att medlemsantalet har ökat främst pg a fler privatryttare. Vi har utvecklats som tävlingsarrangör då vi haft flera stora tävlingar på anläggningen. Det i sin tur har medfört nya medlemmar som vill tillhöra vår klubb och flera sponsorer som stöttar oss.

 

I år firar Svenska Ridsportförbundet 100 år, hur firar vi detta på Bromma Ridklubb och Äppelvikens Ridskola?

Vi kommer ta tillfället i akt och ordna ett öppet hus den 6 juni med temat " En dag i vår sport".

 

Svensk ridsport är väldigt framgångsrik nu med Rolf-Göran Bengtssons EM guld och Patrik Kittels strålande dressyrresultat, hur kan vi hänga på denna positiva trend på distrikts- och klubbnivå?

Det ultimata vore ju naturligtvis att få hit en dessa ryttare. Vi har varit väldigt duktiga på att arrangera tävlingar hos oss. Det händer mycket kring ridsporten just nu och intresset ifrån sponsorer ökar, så kanske, kanske kan vi få möjligheter att arrangera större evenemang hos oss.

 

Vad vill du hälsa till klubbens medlemmar och ridskolans elever?

Utmana dig själv i din ridning! Varför inte låta 2012 vara det året då du tar upp ditt tävlande igen? Det är alltid roligare att träna mot uppsatta mål. Det kan vara små mål som att rida en ny häst, ta en privatlektion eller rida debutant i dressyr.

Varför inte göra detta tillsammans med en kompis? Det är alltid roligare att göra saker tillsammans och uppmuntra varandra.

 

Uppdaterad: 08 JUN 2016 02:58 Skribent: Ulrika Lövdahl

 

VI TACKAR ALLA SPONSORER!

Tack Sponsorer 2019

Postadress:
Bromma RK - Ridsport
Åkeshovsvägen
16838 Bromma

Kontakt:
Tel: 08800662
E-post: This is a mailto link

Se all info