Hoppa till sidans innehåll

Anläggningen


Ridanläggningen, där Bromma Ridklubb och Äppelviken Ridskola har sin verksamhet, ligger i Åkeshov, granne med Åkeshofs Slott och i utkanten av Judarskogens vackra naturreservat mitt i Bromma. 

 

Stallet
I stallet finns plats för 58 hästar, det finns 42 spiltor och 16 boxar. Alla hästar i stallet ägs av familjen Lagergréen. Nästan alla hästarna används i ridskoleverksamheten, undantagen är unghästar under utbildning och några tävlingshästar. I stallet finns också toaletter, skåp för alla skötare och omklädningsrum med dusch. Här ligger även personalens kök och ridskolans kontor.

I anslutning till stallet finns omklädningsrum för både flickor och pojkar med förvaringsskåp och rymliga duschutrymmen. Ett ljust och trevligt konferens- och undervisningsrum samt två nya kontor för klubbens styrelse och sektioner samt fritidsledare. Köket är  helt omgjort med den senaste utrustningen.

 

 

Ridhus
På anläggningen finns två ridhus. Stora ridhuset invigdes våren 2010 och mäter 24x60 och har 350 sittplatser, 60 ståplatser samt ett café med 40 platser. Det mindre ridhuset är 22x45 meter. 

Utomhus finns fem väldränerade rasthagar och skrittmaskin. Trots att det finns skogar och ängar runt hörnet, har ridskolan på grund av naturreservatet begränsade möjligheter till uteritter.

Uppdaterad: 08 JUN 2016 02:53 Skribent: Bia Pellissier

 

VI TACKAR ALLA SPONSORER!

Tack Sponsorer 2019

Postadress:
Bromma RK - Ridsport
Åkeshovsvägen
16838 Bromma

Kontakt:
Tel: 08800662
E-post: This is a mailto link

Se all info