Hoppa till sidans innehåll

Många tävlingsmöjligheter - om du vill!


Vår aktiva tävlingssektion (TK) välkomnar alla som vill att delta vid BRK:s regelbundna klubbtävlingar i både dressyr och hoppning. Framförallt ordnar och ansvarar TK för tävlingar på klubbnivå, men verkar även för att klubbens ryttare ska få delta i externa tävlingar. Eftersom ryttarna befinner sig på olika kunskapsnivåer och har varierande tävlingsvana, har klubben och ridskolan arbetat fram ett tävlingssystem som passar alla, oavsett ålder, ridkunskap eller tävlingserfarenhet.


Då det nya ridhuset stod färdigt 2010, arrangerade klubben på hösten sin första externa tävling sedan 2005, hoppallsvenskan. Detta har vi sedan fortsatt med och sedan 2014 har vi lagt till ponnytävlingar dagen före hästallsvenskan och vi arrangerar även en lokal dressyrtävling på våren. Under ridåret 14/15 hade vi tre lag i Allsvenskan div 3: hästhoppning på hösten, hästdressyr på våren - laget vann första deltävlingen på hemmaplan och sedan även finalen i Gustavsberg, ponnyhoppning på våren - de vann sin första deltävling i konkurrens med 13 lag!

Det är dock inte bara tävlingarna i sig som det satsas på; TK anordnar också uppskattade öppna träningar, så kallade clinics, med meriterade tränare, samt andra roliga aktiviteter som t.ex. grillkväll och årsfest.Tävlingskommittén ser också till att hela tiden utbilda tävlingspersonal, ordna familjedagar och ansvarar för att hinderparken är komplett och i gott skick - tack Åke! Dessutom håller TK i utbildningen och provtagningen för grönt kort samt ser TK till att kafeterian hålls öppen på klubbtävlingarna.


Tävlingskommittén består av tolv personer, där samtliga innehar ansvarsposter, och har med en representant i styrelsen. Varje år hålls cirka fem protokollförda sammankomster.

 

TiffaniStorm1 150531_laget2_ 150514_MikaLeo
550x360_KarinSunny JordanRonja-ballerina 550x360_HannaSunny
Uppdaterad: 10 JUN 2018 20:56

Vi tackar alla våra sponsorer!

Postadress:
Bromma RK - Ridsport
Åkeshovsvägen
16838 Bromma

Kontakt:
Tel: 08800662
E-post: This is a mailto link